2014-06-03

Литературен  четвъртък

 

sluchajat vanga.jpg


На 5 юни от  18.00 часа Младежки дом Пазарджик организира среща – разговор с  Николай Стоянов и представяне на книгата му  „Случаят Ванга – един различен поглед“.

В творбата си „Случаят „Ванга“  Николай Стоянов е събрал спомени за нея, както и истории, предавани от поколение на поколение във фамилията.

Книгата разказва и за времето, в което е живяла легендарната ясновидка, за емблематични личности и събития, за взаимоотношенията й с властта и тайните службите, за научните експерименти, както и за сеансите, които е провеждала.

В „Случаят „Ванга“  читателите ще открият интересни епизоди от живота на Ванга, срещите й с популярни лица като Блага Димитрова, Тодор Живков, Людмила Живкова, Светлин Русев, Николай Райнов, Евтим Евтимов и много други творци, политици, артисти, дипломати, както и такива с обикновени хора, участвали или станали свидетели на необикновени срещи с пророчицата.

Това е вторият тираж на книгата, като освен в България, изданието излиза успоредно в Македония и Русия.

Николай Стоянов е роден през 1948 г. в гр. Карлово. Автор е на 15 книги с проза, между които сборници с разкази и новели, написал е и множество радиопиеси. Негови книги са издавани във Франция, Германия, Италия, Албания, Сърбия, Румъния, Южна Корея, Македония.

Носител е на „Вазовата награда“ – най-авторитетното българско отличие за литература, на „Европейската награда за поетична проза”, както и на наградата „ Париж Европа“, присъдена му през 2005 г. за принос към културата на Обединена Европа.                      

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход