2014-10-10

Младежки дом Пазарджик започна новия творчески сезон с голям концерт

 

        На 9 октомври на пл. „К.Величков“ най-голямата младежка културна институция в Пазарджик откри творчески сезон 2014/ 2015 година. След толкова дъждовни, облачни и мъгливи дни в късния следобед слънцето дойде да се порадва на труда на нашите деца. Около 260 танцьори взеха участие в концертната проява. Над 300 човека аплодираха труда на талантливите творци от Младежки дом Пазарджик.

 

IMG_4248.JPG IMG_4069.JPG

 

Домът е създаден  през месец април 1971 година с решение на Общински съвет Пазарджик и е един от първите в страната. С течение на времето той се утвърждава като културно-информационно и творческо средище за младите хора; място за отдих , развлечение и обучение в свободното време.

Младежки дом Пазарджик,  чрез своите възпитаници и формации представя града ни всяка година на много фестивали и конкурси в страната и чужбина. Множат се успехите, призовите места и наградите, с които е отличен трудът на нашите деца.

 

IMG_4254.JPG IMG_4105.JPG

 

Четири концертни групи от Представителен танцов състав „Чудесия“ с художествен ръководител Таня Димитрова заляха като вълна сцената. Състав „Чудесия“ е първият носител на Почетния знак на Младежки дом Пазарджик, а госпожа Димитрова е първият носител на Златния знак на Младежки дом Пазарджик.


IMG_4053.JPG IMG_4113.JPG


Забавлявахме се с театрални скечове в изпълнение на актьорите от Младежки театър „Приятели“ с ръководител Александър Братоев.

 

IMG_4117.JPG IMG_4139.JPG

 

Прекрасните танцьори от Представителен танцов ансамбъл „Албена“ с ръководител Елена Велева изпълниха танците : „Чарли Чаплин“, „Пауър денс“ и „Графити“ и получиха заслужените аплодисменти на публиката.

 

 IMG_4152.JPG IMG_4165.JPG

 

Клуб „Естрада“ с ръководител Сийка Вълчева се представи с трите си най-малки изпълнителки - Невена Кирева, Йоана Йорданова,Сара Ибиш и Елена Углешова.

През юни    месец в   Саримсакли и Айвалък – Турция ,  се проведе фестивал  за танцово изкуство и вокални изпълнения.  Със сценичното си поведение и лъчезарността си Здравка Димитрова от Клуб „Естрада“ очарова публиката и журито и заслужено спечели Гран при. В концертната програма тя се представи в дует с Мария Димитрова.

 

IMG_4247.JPG IMG_4225.JPG

 

Брейк денс школа „Безименните“ с ръководител Георги Будев показа в своето съчетание най-малките си танцьори – момче и момиче и най-опитните си танцьори, които неведнъж са печелили награди на състезания в страната и чужбина.

 

IMG_4185.JPG IMG_4192.JPG

 

68 години чавдарци даряват красота с изкуството си. Представителен танцов състав „Чавдар“ с ръководители Борис  Ганчев и Рени и Иван Андрови участва в събитието с две концертни групи.

Годишно в Младежки дом Пазарджик работят около 20  любителски колективи, школи и клубове с 500 до 700 участници.

Вратите на Дома са отворени за всички, които искат да осмислят творчески свободното си време.

 

 

 

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход