2019-08-06

Ленд арт по Марица

Проект „Реката“

 

IMG_20180623_133334 copy.jpg

На  29, 30 и 31 август 2019 година предстои провеждането на  Ленд арт по Марица в град Пловдив на левия бряг по течението на реката, в тревните площи, между моста на панаира и пешеходния мост в близост до хотел „Марица“ под менторството на световно известната Арт група Дупини от Велико Търново с участието на артисти и млади хора от Пловдив, Пазарджик, Гърция и Турция.  Своето участие в събитието потвърдиха Варол и Сема Топач, Айсун Оран и Бусе Мутан от Турция; Олга Пластира от Гърция; Дияна   Йовчева,  Даниела  Русева , Теодора Лазарова и Атанас Карадечев от Пловдив; Спас Киричев, Маргарита Иванова и Мария Баракова от Пазарджик. Арт група Дупини ще бъде представена от Александра Ангелова, Румен Рачков и Кирил Георгиев.

За художествената трансформация на пространството участниците ще изградят внушителна арт инсталация от клони  /обем 6-7 кубика/.

Творци и млади хора от три държави ще преоткриват Марица, а  тя със своите неизчерпаеми възможности ще бъде основният вдъхновител на творческите им начинания. Работейки в екип ще създадат модерно изкуство  и ще направят крачка в посока на културното сближаване и засилване на чувството за принадлежност към европейската култура. 

Възродете емоционалната  си връзка с Марица, станете част от събитието и получете от нашите рекламни тениски, чанти и шапки!

 

ПРОЕКТЪТ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПЛОВДИВ - ЕВРОПЕЙСКА  СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

 

karta.jpg

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход