2015-10-19

Формата на управление в училище – предпочетена тема за обучение

DSC_2049.JPG

 

На 16 октомври МИКЦ Пазарджик проведе еднодневно обучение на тема: „Ученически съвет - форма за управление в училище“. Обучението е по заявка на  представители на ученическия съвет в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт и има за цел да изгради един добър, сплотен, работещ екип.

 

След регистрацията  на участниците началото на обучението бе поставено с игри за опознаване и адаптация по темата.

В теоретичната обосновка по темата учасниците въведоха термините екип и лидер.

Разделени на малки групи те разиграха ситуации за видове лидерски умения.

 

Видяха презентация за видове лидерски стилове за справяне,  как да общуваме правилно  и   бариери при общуването.

 

След кратка почивка се наложи да сътворят своето кралство в ролева игра. И  всеки трябваше сам да убеди краля в нуждата от избраната професия. Имаше министри на образованието, на здравеопазването, на външната политика, на сигурността. Имаше разбира се и готвачи, градинари, фризьори -  хора , грижещи се за стайлинга на двореца. Дори имаше и шут. Воденето на преговори протече бурно и емоционално.

 

  Решаването на житейски казуси в малки групи беше последната ролева игра. Всеки  екип трбяваше театрално да покаже поне по два начина решаването на казуса и по време на обратната връзка да се агрументират за своя личен избор.

 

   Емоциите достигнаха своя връх в края на обучението, когато всеки трябваше да опише своята лична емоция от деня. Радост, щастие, задоволство, увереност, усмивки – все положителни емоции за раздяла.

 

Обратна връзка от обучението – в началото и в края на обучението всеки един от участниците записа какви качества според него трябва да има лидерът.

 

С участниците в обучението работиха психоложките Радостина Николова и Рени Андрова.

 

DSC_2034.JPG DSC_2029.JPG

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход