2015-11-05

7 задължителни качества за успешна кариера

 

1401_121112.jpg

 

Какви са необходимите качества, за да станете успешни специалисти в България, а и навсякъде другаде по света? Представяме ви 7 важни характеристики, без които няма как да постигнете високи резултати във всяка една област.

1 Желание за учене и развитие
2 Комуникативност
3 Постоянство
4 Внимание към детайла
5 Екипност
6 Амбиция за успех
7 Инициативност и креативност

#1 Желание за учене и развитие
Не се ограничавате в рамките на сегашните си знания. Ученето не ви натоварва, а напротив - зарежда ви с допълнително енергия и самочувствие. Получавате удовлетворение от това да знаете кое е най-актуалното за работата ви. Постоянно търсите информация и материали, за да сте в крак с новите практики и възможности. 

#2 Комуникативност
Търсите обкръжението на хора, които са по-опитни от вас и от които има какво да научите. Знаете, че общуването и работата с тях може само да ви обогати в професионален и личностен аспект.

#3 Постоянство
Не се отказвате, когато е трудно. Борите се с проблемите докрай. Ще се сблъсквате с разочарования и препятствия, вероятно невинаги ще бъдете оценявани достатъчно за постиженията си, но това не трябва да ви обезсърчава. Винаги се борете за целите си.

#4 Внимание към детайла
Бъдете професионалисти! Изпипвайте нещата докрай, научете се да поемате отговорност. Целете се в решаването на проблемите в техните основи, не "лекувайте симптоми". Поставяйте си високи цели, следвайте зададен план, спазвайте сроковете, които си поставяте. Винаги спазвайте поетите ангажименти. Изградете имидж на човек, на който може да се разчита.

#5 Екипност
Трябва да се научите да работите с хора, което понякога е предизвикателство. Нужно е да разберете, че хората са различни и това, че вие мислите по определен начин и имате едно отношение към нещата, не означава, че и другите около вас мислят и действат по същия начин. Ключът е в правилната комуникация.

#6  Амбиция за успех
Бъдете амбициозни. Винаги се стремете да бъдете номер 1. Пазарът е конкурентен и за да бъдете успешни, трябва да бягате от "зоната си на комфорт". В момента има много млади и надъхани хора, които искат да се докажат. Затова трябва постоянно да поддържате високо ниво.

#7 Инициативност и креативност
Свободно изразявайте мнение с цел да допринесете към общото развитие. Бъдете "двигателите" в компанията, в която работите. Научете се да казвате "не", когато смятате, че е необходимо. Аргументирайте се, за да ви разбират. Ключовите хора за една фирма са мислещите хора, тези които могат да дават предложения и да взимат решения.

 

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход