2017-02-15

Какво знаем и какво не знаем за СПИН

 

IMG_3917.JPG

 

Празничният 14 февруари  постави финалния щрих на инициативите на АНТИСПИН кампанията по повод Деня на влюбените. РЗИ БМЧК и Младежки дом за поредна година обединиха усилията си в превенцията на ХИВ/СПИН. Техният апел към младите хора е „Сексуално отговорни и в Деня на влюбените“.

АНТИСПИН кампанията с послание  „Любовта обича смелите, отпадат безразсъдните“ стартира на 4 февруари със Седмицата за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН. 

В Деня на влюбените от 12,30 ч в Младежкия дом  се проведе здравно обучение на ученици от ОУ „Проф. Иван Батаклиев“  по метода „Връстници обучават връстници“.

В централната градска част на Пазарджик младежи  раздаваха валентинки, здравно-промотивни материали и презервативи.   

През целия период на кампанията на ученици, медицински специалисти в учебните заведения, граждани и НПО  се предоставяха  информационни материали «Stop на наркотиците» /с акцент ХИВ/СПИН/, рецепти за здраве «Живко Столетов», плакати и кондоми.

Националната АНТИСПИН кампания за Деня на влюбените се провежда за 14-а поредна година по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на МЗ, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход