2015-01-14

Студенти могат да кандидатстват за лятна предприемаческа академия в САЩ

 

Business-Development-101-An-Introduction-to-Business-Development1.jpg

 

Двадесет български студенти от всички акредитирани университети в България ще могат да се включат в новото издание на лятната предприемаческа програма на Фондация "Америка за България". За срок от пет седмици те ще имат възможност да опознаят основните принципи на бизнеса, като занятията ще се провеждат във водещи бизнес училища в САЩ, сред които и колежа Бабсън в Бостън. Класовете ще бъдат водени от признати академични преподаватели, успели учени и директори на американски компании, които ще дадат на участниците както теоретични знания по бизнес, така и фукнционални умения. Документите се подават онлайн  до 1 февруари 2015 г.

По време на обучението участниците ще работят в екипи от пет до шест души, които трябва да разработят нова предприемаческа инициатива. Чрез ежедневни упражнения по бизнес презентации те ще се научат да представят успешно своите идеи. В заключителния етап на проекта от всеки екип се очаква да изнесе напълно разработена презентация пред комисия от инвеститори и опитни предприемачи, които ще оценят нейната икономическа валидност.

Кандидатите трябва да владеят английски език, да са български граждани, които понастоящем учат и живеят в България, както и студенти със звършени поне две години в акредитирано висше учебно заведение. Също така те трябва да притежават лидерски умения и интерес към предприемачеството, както и да докажат висок академичен успех. Допустими кандидати са и завършили студенти, които следват магистратура.

Организаторите информират, че петседмичната програма включва таксите за обучение по всички модули, пътуването до САЩ и обратно, както и пътуванията вътре в страната, разходите за настаняване и храна, както и здравна застраховка. На всички участници ще бъде предоставена и помощ при кандидатстването за виза за САЩ.

Повече информация за програмата и критериите за кандидатстване можете да откриете на

http://www.iie.org/Programs/Bulgarian-Young-Leaders-Program-Bulgarian/SEP

 

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход