2016-03-01

Приятелите Ви канят на премиера

 

-  _0001.jpg

 

Анонс към спектакъла "Колекционерът":

« К о л е к ц и о н е р ъ т » е разтърсваща история по едноименния роман на английския писател Джон Фаулз великолепно драматизиран от Виолета Минкова. Имената на героите в нея – Фердинанд и Миранда – създават аналогия с някои от главните действащи лица в пиесата “Бурята” на Уилям Шекспир.

Фердинанд е самотен млад мъж, чиято страст е да колекционира пеперуди. Той спечелва много пари от игра на билярд и купува усамотена къща в провинцията, замисляйки пъклен план. Той решава да прибави към колекцията си «най – редкият и ценен екземпляр» – красивата Миранда, която преследва от много време. Но може ли любовта, която той очаква, да се получи просто ей така, като я затвори в клетка?..

Това е най - новата премиера в афиша на Младежки театър "Приятели" към Младежки дом Пазарджик. В нея участват двама от най - изявените възпитаници на ръководителя Александър Братоев, който е и режисьор на спектакъла.

Насилственото отнемане на свободата като средство за постигане на целите, манията за притежание, болезнената самота от една страна и свободолюбивия дух, стремежа към себеразвитие, желанието за пълноценност в обществото от друга - това са само част от темите, които засягат героите в общуването помежду им.

Ето и някои от посланията, които младият творчески екип се надява да достигнат до зрителите на постановката: "Ако обичаш някого, дай му свобода!" "Насилието не решава проблеми, то ги създава!" "Не позволявай на низките страсти да надделеят в Теб!"

Спектакълът е изключително динамичен с напрегнат сюжет и ефектна музика. Каним всички ценители на театъра да гледат премиерните спектакли в Младежки дом - зала "Устрем"!

1 и 2 март 2016 год. * 19.30 часа

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход