2015-01-12

Конкурс за есе „Толкова близки, толкова различни, толкова европейски“ на ЕК

 

ese.jpg

 

Европейската комисия обявява конкурс за есе “Толкова близки, толкова различни, толкова европейски“  за младежи между 18 и 25 години, които са граждани на една от 28-те страни членки на ЕС. Младежи от цяла Европа са поканени да споделят своето мнение в кратко есе от максимум 1000 думи по един или по двата въпроса, свързани с разширяването на Европейския съюз: Какви са Вашите впечатления от разширения Европейски съюз?;  Как разширеният Европейски съюз може да отговори на предизвикателствата на бъдещето?      
"Нашата политика по разширяването е една от крайъгълните камъни на Европейския проект за мир. Като помагаме на нашите приятели да осъществят своите Европейски мечти, ние създаваме стабилност и просперитет, които споделяме с нашите съседи. Аз съм сигурен, че този конкурс ще провокира вълнуващи и интересни есета и ще вдъхнови едно ново поколение млади европейци, които заедно ще градят нашият бъдещ общ дом.", каза Йоханес Хан, комисар по Европейската политика за съседство и преговори за разширяване.

Национално жури ще избере победител от всяка страна, който ще бъде поканен на тридневно посещение в Брюксел. Есетата на победителите ще бъдат публикувани от Европейската комисия и ще бъдат предложени за публикуване във водещи европейски медии.
Конкурсът се провежда до 27 февруари 2015 г. (13 ч. българско време).
За повече информация относно конкурса  на http://event.iservice-europa.eu/bg/writing-competition 

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход