2012-09-28

Изкуството – универсален и устойчив образователен метод


28_40.jpgНа 28 и 29 септември МИКЦ Пазарджик ще проведе обучение на тема:  „Развиване на социални умения чрез езика на изкуството”. Обучението ще се проведе в еко комплекс   „Флора” , село Паталеница.

Неформалното образование придобива все по-голямо значение за бъдещо професионално развитие  на младите хора , за тяхното адаптиране към  европейските ценности и стандарти.

В обучението ще вземат участие младежи, занимаващи се в свободното си време с изкуство – изобразително изкуство, театър, музика, танцово изкуство. При работата в групи участниците ще се занимават с арт терапия, денс терапия, музикотерапия и форум театър.

Една от практическите задачи на обучението е записът на първата радиопиеса, която ще бъде излъчена по младежкото интернет радио Forty Radio. Записът на „Дядовата ръкавичка” ще бъде реализиран от актьора Благой Бойчев и деца от ДТШ „Петровден” при ОУ „К.Величков”– село Паталеница. Автор и изпълнител на музиката на радиопиесата е Мария Кисовска.

Обучението  е по Национална програма за младежта /2011 – 2015/ , подпрограма 1: Развитие на мрежата от младежки информационно-консултантски центрове (МИКЦ) и се финансира от Национален център за европейски младежки програми и инициативи.

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход