2018-06-01

Приятелите печелят първа награда във Варна

 

29543136_650370298627237_1144518474106667008_n.jpg

 

Младежки театър "Приятели" към Младежки дом Пазарджик се завърна с престижен приз от първото издание на Международния младежки фестивал "Славянски звън" в гр. Варна. Талантливите актьори представиха постановката "Предложение" от А. П. Чехов и бяха отличени с 1-ва награда. 

 

ММФ „Славянски звън” е широко спектърен фестивал с конкурсен характер, включващ различни видове изкуство. Насочен е към млади изпълнители с ясно изразен творчески почерк и конкретна визия за развитие в бъдеще. До участие в конкурса бяха допуснати само предварително селектирани участници. Сред отличените в различните модули имаше изключителни артисти. 

 

1-ва награда в модул музика, категория пиано си поделиха небезизвестните Хасан и Ибрахим Игнатови, които добиха популярност с участието си в детската Евровизия. "Предложение" е обновена версия на постановката от 2014 г. 

 

Новите изпълнители на ролите Георги Манчев, Йордан Гюрджеклиев и Александра Димитрова имаха две седмици, за да се подготвят за участието си във Варна. За отбелязване е, че дамата в екипа получи ролята само седмица след като се бе явила на кастинг за актьори в постановките на МТ "Приятели". Всички се справиха отлично и впечатлиха публиката и журито на фестивала. 

 Пазарджишката публика ще има възможност да види "Предложение" в специално организираната "Вечер на Чехов" на 8 юни от 19 ч. в Младежки дом Пазарджик. Тогава ще бъде представена и друга от комедиите на Чехов - "Мечка".

 

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход