2018-11-29

Психологично консултиране в Младежки дом Пазарджик

 

sarce.jpg

 

Младежки дом Пазарджик предлага нова услуга – Психологично консултиране по метода на логотерапията.

„Смея да твърдя, че на света няма нищо по-ефикасно, което да помага на човека да оцелее, както  убеждението му, че неговият живот има смисъл!“

Тези думи принадлежат на Виктор Франкъл, автор на Логотерапията. Това е метод на психотерапията, в който търсенето на смисъл е първична мотивация в човешкия живот, а не желанието за удоволствие към  външния свят и адаптация, както казва Фройд в психоанализата, нито пък волята за власт - при адлеровата психология.

До това убеждение Франкъл стига, когато по време на Втората световна война оцелява след три концентрационни лагера, където загубва родителите си, бременната си жена и брат си. Единственият първоначален ръкопис на Логотерапията  е конфискуван от нацистите и само желанието му да го възстанови го кара да оцелее. Това е неговата книга - бестселър „Човекът в търсене на смисъл“ - една от десетте книги с най-голямо влияние в Америка. Продадени са 9 милиона копия. 

Логотерапевтичният метод не се вглежда в нашето минало  и нашите грешки, а в настоящето и нашите потребности. Работата на логотерапевта е да отвори отново сетивата на пациентите и да открие свободата на избора. Метода е изключително успешен при лечение на неврози - реактивни ( страхови, натрапливи, сексуални ), ноогенни, които са съвременният бич за обществото, а също при депресии, вина, болка, смърт на близък.

Логотерапията използва методи, които имат бърз  и постоянен терапевтичен ефект. Това е важно предимство пред психоанализата и другите методи, които изискват дълго терапевтично време.

Психологичните консултации се провеждат  след предварително записване на телефон 0878970293.

Психоложката Мариана Панталеева е завършила  школата по Логотерапия и екзистенцанализа при д-р Клаус Гщирнер от Австрия. Тази школа е позната като направление в третата виенска школа след тези на Фройд и Адлер.

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход