2017-09-25

Младежки дом Пазарджик  връчи престижните награди за фантастика

 

IMG_6859.JPG

 

На 23 септември в рамките на Булгакон 2017 за  трета поредна година Младежки дом Пазарджик връчи своите награди от Националния конкурс за фантастичен разказ и фантастичен комикс. Тази година темата бе „Пътешествие във времето“.  Конкурсът се организира от Дома и Клуба за фантастика, евристика, прогностика  „Аркадий и Борис Стругацки“ към Дома. Конкурсът бързо стана популярен сред пишещите фантастични разкази.  Тази година над 50 автори изпратиха своите творби за участие в конкурса. Реално журито оцени 40 творби. Останалите не отговаряха на изискванията по статут.

Творбите бяха оценени от членове на клуба и Младежки дом:

Юри Илков, Иван Величков, Тервел Пейков, Иван Георгиев, Ивайло Попов, Инна Церовска и Валентина Топалова.

Разказът оценен на първо място „Да ни намеря и да ни спася“ със сбор от точки 47.5  получи парична награда на стойност 300 лв. и Златния знак на Конкурса.

Авторката Елена Павлова е само с 0.5 точки преднина пред следващите двама в класацията – Дамян Райнов и Явор Цанев с по 47 точки.

Наградата за фантастичен комикс спечели Маги Гърдева от Пазарджик. Момичето е участничка в Школата по изобразително изкуство с ръководител Александра Кисовска.

Наградите връчи Инна Церовска – директор на Младежки дом Пазарджик.

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход