2017-07-26

„Укротяване на опърничавата“ под звездите

 


C67B5A75689B3E1D9F9A2E2E8AA62157472815FF535CADC9D6pimgpsh_fullsize_distr.jpg

 

„Укротяване на опърничавата“ – втора продукция на

Шекспирова театрална школа „Петровден“

 

 

 На 28 и 29 юли от 21:00 ч. в двора на ОУ „Константин Величков“ – село Паталеница,  ще се състоят премиерите на втората продукция на Шекспирова театрална школа „Петровден“ и трета постановка от своеобразният шекспиров форум в Паталеница тази година -  „Укротяване на опърничавата“. Режисьор на постановката е Ръсел Болам. Постановката е плод на дългогодишното сътрудничество ма ШТШ „Петровден и Guildford School of Acting към Университета Съри – Лондон, Великобритания.

 

Ръсел Болам: „Винаги съм гледал на „Укротяване на опърничавата“ като на много мрачна романтична комедия. Обществото в Падуа е патриархално, няма нищо общо с днешното общество. Възприемам творбата като феминистка пиеса, която като Троянски кон прониква в това общество и затова искам да изглежда съвременно.“

 

Осигурен е безплатен превоз от Пазарджик до Паталеница за премиерата на 28 и 29 юли (петък и събота). Автобусът ще тръгне в 20:30 ч. от Старата автогара /новата Била/, предоставен с любезното съдействие на Снегер Турист.

 

За режисьора: Ръсел Болам е действащ преподавател и режисьор. Като режисьор на комедии, работата му включва представления с Pappy's and The Beta Males, номирирани за Eдинбургската награда за комедия. Ръсел преподава в Arts Ed, Театрално учищиле Bristol Old Vic, Централно училище по реч и драма, Училище по драма Оксфорд, Кралски уелски колеж по музика и драма и Западно австралийска академия за сценични изкуства и преподавател в Университета Кент.

Поставял е в Народен театър „Иван Вазов“ – шекспировата пиеса „Веселите Уиндзорки“ и пиесата на Станислав Стратиев „Римска баня“. Има отношение към българската драматургия и в Лондон е поставял пиеси на Станислав Стратиев и Христо Бойчев.

 

Припомняме, че Шекспирова театрална школа „Петровден“ навлиза в нов етап, като разшири програмата и шекспировите представления. Школата "Петровден" е единствена по рода си в България. 18-годишната ѝ дейност се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти.

 

*******

Проектът се реализира с финансовата подкрепа Община Пазарджик, Програма за подкрепа на проекти в областта на професионалното театрално изкуство към Министерство на културата,  Театрална къща и приятели.

 

С любезното съдействие на: екипа на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон - 1909, Еко-комплекс „Флора“, с. Паталеница

Всички рекламни и художествени материали са изготвени от bg-reklama.com

 

Екип на „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир

Мениджър: Инна Церовска

Режисьор: Ръсел Болъм

Сценография и костюми –  Теодора Лазарова

Режисьор на терен - Гьорги Георгиев – Антика

Вокални техники и пластика – Стере Майър, Лора Уестън (Англия, Училище за Драма – Гилфорд, Университет СЪРИ)

ИВЕЛИНА КОЛЕВА – КАТЕРИНА

СТАНИСЛАВ КОНДОВ – ПЕТРУЧИО

КРИС АТАНАСОВ - БАПТИСТА МИНОЛА

ВАЛЕНТИН СТОЕВ - ХОРТЕНЗИО

АХМЕД ЮМЕР – ГРЕМИО

БОЖИДАР МИЦЕВ - ГРУМИO

ИРИНА МИТЕВА - БИАНКА

АЛЕКСАНДРА МИХАЙЛОВА - ВИНЧЕНЦИЯ

ФИЛИНА ДАНИЕЛ - СТРАНСТВАЩ УЧИТЕЛ, КЪРТИС

ХАРИ КУПЪР - ЛУЧЕНЦИО

ДЕЙВИД ПРАЙС - ТРАНИО

ДАНИЕЛ КОРНИШ - БИОНДЕЛО

ОЛИВИЯ ЛИЙ – ВДОВИЦА, ГАЛАНТЕРИСТ

МАРТИНА ВЪЛЧИНОВА - ПОЛИЦАЙ

СТОЯН ДОДНИКОВ – ПОЛИЦАЙ

 

Рекламно-визуален екип

Дани Коцева, Поли Церовска,  Виктор Кожухаров

 

С любезното съдействие на екипа на ОУ „Константин Величков“

 

Шекспирова театрална школа "Петровден" е създадена през 1999 г. в с. Паталеница, Пазарджишка област, от режисьора Христо Церовски и Инна Церовска. Вече 18та година се поставят Шекспирови пиеси под открито небе. Сред тях са „Ромео и Жулиета“, "Венецианският търговец", "Укротяване на опърничавата", "Сън в лятна нощ", "Напразни усилия на любовта", "Комедия от грешки", „Перикъл”, „Зимна приказка”, „Да обичаш или не“, „Бурята“, Ромео и Жулиета“ 2015 г., поставена в памет на Христо Церовски и Рекс Дойл, „Дванайста нощ“ 2016 г. Сценичното действие се разиграва под открито небе - в училищния двор, превърнат в огромна сцена; по улиците на селото; в малката, запазена от ХII век, черква "Св. Димитър".


Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход