2018-02-22

С Е Р Е Н А Д А

Премиера

 

serenada.jpg

 

МЛАДЕЖКИ ДОМ ПАЗАРДЖИК

п р е д с т а в я

с п е к т а к ъ л   н а

МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР "ПРИЯТЕЛИ"

 

С Е Р Е Н А Д А

от Славомир Мрожек

 

П о с т а н о в к а:

Александър Братоев

 

"Серенада" е пиеса на полския драматург Славомир Мрожек. Тя може да бъде окачествена като пиеса - басня за възрастни. В нея персонажите са символични. Лисан, Петелът и Кокошките не са просто животни. Те са хора с характерните за тези животни качества и недостатъци. Лисан е хитър и съобразителен, Кокошките са наивни, но със самочувствие, а Петелът е "Пазителят на курника". Той е съпруг на трите и постоянно следи да не направят някоя грешка. Когато Лисан идва, Кокошките тайничко се опитват да се сближат с него и да го опознаят.

А той има една единствена цел...

Това е един музикално - танцов спектакъл. В него част от  музиката се изпълнява на живо от професионален инструменталист, който се превъплъщава в ролята на Лисан.

***

Постановката е обновена версия на спектакъла, който МТ "Приятели" реализира през 2015 г. съвместно с Младежка театрална студия към ОДК Бургас и техния ръководител Атанасия Петрова. Сега в главната роля отново ще видим акордеонистът Лъчезар Урушев, който ще 'омае' своите партньорки и зрителите с великолепни музикални, а може би и актьорски излълнения. В ролята на 'чернокосата кокошка' Брюна ще се превъплъти Нели Божкова, която вече има две роли в постановката "Майсторките" по пиесата "Сън в лятна нощ" от У. Шекспир, която бе представена от МТ "Приятели" през сезон 2015/16 г. Своя театрален дебют ще направят Елена Николова в ролята на 'русокосата кокошка' Блонди, Кристияна Пехливанян в ролята на 'червенокосата' Рижка и Йордан Гюрджеклиев в ролята на Петела. В ролята на Рижка ще видим и Цветелина Жулева, позната на пазарджишката публика от "Хотел между тоя и оня свят".

Премиерни представления: 26.02.2018 г. * 18.00 *** 28.02.2018 г. * 19.30

Младежки дом Пазарджик, Голяма зала

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход