„На пръсти”

 

17355130_1651498134867406_2114045631_n.png

Весела Недкова е родена в Пазарджик. Живее и работи в Димитровград. Има защитена магистратура по български език и литература и психология.Автор е на шест книги. През 2009 година есеистичният ú сборник”Делнично и не съвсем” печели специална награда на Съюза на българските журналисти на национален форум „Грубиянството в училище”. „На пръсти” е последната ú поетична книга.

По мнението на критиката поезията на Весела   е „явление в днешната поезия”/П.Анастасов/, думите ú носят  „усещане за потъване в пътеките на сърцето, които всички ние следваме”/М.Минчева/; „отправила е уж страничен поглед към същината, а всъщност е вникнала дълбоко”/Кр.Кръстев/. Думите ú обещават „висок хоризонт”/Ели Видева/ и чертаят следи. Четейки стиховете ú , четеш сърцата на много хора, учиш се да улавяш движения на думи, плавни букви, мисли, лумнали отнякъде, готови и за полет, и за съзерцание. Докосващо писане, което оставя спомени.

Творчески портрет на авторката ще бъде представен на 06.04, четвъртък, от 18ч. в Пазарджик  в клуба на Областна администрация със съдействието на Регионална библиотека „Н.Фурнаджиев”.  Заповядайте! Станете част от едно преживяване, говорещо на човека по човешки. Вход свободен.

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход