2018-11-12

Мадлен Алгафари гостува в Младежки дом Пазарджик

 

book2019.png

 

Мадлен Алгафари е най-популярният и обаятелен психотерапевт в България. Тя владее перфектно четири езика, завършила е психология в Софийския университет като "Първенец на випуска", а едновременно с това е получила и образование по режисура за драматичен и куклен театър в НАТФИЗ.

Мадлен е доразвила терапевтичните си умения чрез специализации в Германия, Англия, Италия.
Основната ѝ дейност се състои в индивидуална и групова психотерапия на екзистенциални проблеми, конфликти в двойката, психодиагностика, неврози, натрапливости, фобии, зависимости, хранителни разстройства, психосоматични проблеми. Мадлен Алгафари се занимава още с аналитична и когнитивно-поведенческа психотерапия, психодрама, арт-терапия, училище за родители, подбор на кадри, тренинги на трудови колективи.
Освен всичко останало, Мадлен е и активен писател и преводач. До момента има издадени 9 книги, на които тя самата е автор.  

 

Клуб "Психотроника " към Младежки дом  Пазарджик, организира среща за представяне на най-новата ú книга – „Поправителен за родители“, на 30.11.2018г. /петък/  от 17.30 ч. в Голямата зала на Дома.

Не искаме да излезем от Матрицата, защото ще станем свободни. Ще се наложи да пораснем, ако излезем, или по-скоро обратното, ще се наложи да излезем, ако пораснем. А така няма да се грижат за нас. Свободата е най-голямата отговорност. Тя иска смелост и сила. А всъщност ние всички сме бебета с дефицит на грижа. Затова искаме да сме несвободни и слаби – за да си дополучим грижата. Вместо нея обаче получаваме менте-грижа, менте-свобода, менте-живот. А Матрицата се грижи да подменя истината със заблуди. Единствената възраст, в която имаме шанс да вкусим от истината, е детството. Но неосъзнатите родители – бивши деца, получили менте-грижа – могат да дадат само менте-родителство. Безброй родители в историята са прилагали неправилни методи на възпитания, без да го осъзнават. Неверните вярвания, свързани с отглеждането на деца, създават болни поколения, болно човечество. Срещу тези травми развиваме защитни механизми, от които после не искаме да се откажем, защото как да се откажем от нещо, което все пак ни е спасило живота? И така – до края на света. И може би наистина до края на света в буквалния смисъл. Или... може би все пак до края на неосъзнатостта? 
Тази книга може да ти подскаже как да поправиш родителските си грешки спрямо децата ти, както и да станеш по-добър родител на самия себе си. Надявам се тя да те доближи до края на разболяващата ни неосъзнатост, читателю. Защото само този може да е щастлив край или по-скоро щастливо начало на един по-здравословен, щастлив и свободен живот.

 


Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход