2015-01-14

Започна кандидатстването за стажове в Европейската комисия

 

razpredelqt-2-4-mlrd-lv-po-programa-razvitie-na-choveshkite-resursi-35850.jpg

Започна набирането на стажанти за есенния цикъл практически обучения в Европейската комисия, който стартира на 1 октомври 2015 г. Стажовете са за период от пет месеца и са насочени към студенти, които наскоро са завършили висше образование и са в началото на кариерното си развитие. Целта на програмата е да даде на участниците практически познания за функционирането на различните отдели на комисията, както и да им позволи да придобият личен опит и да натрупат полезни контакти в процеса на работа.

Крайният срок за кандидатстване е 30 януари 2015 г.

Желаещите да се включат в програмата трябва да са завършили първия цикъл от висшето си образование, да са се дипломирали преди крайния срок за кандидатстване, както и да говорят добре английски, френски или немски език. Гражданите на страна членка на ЕС трябва да имат добри познания и по друг от официалните езици на Съюза. Кандидатите не трябва да са били на стаж в друга институция или орган на ЕС. Програмата предоставя стипендии на стойност 1 000 евро на месец. Възстановяват се и пътните разходи. Осигурени са също здравна застраховка, както и застраховка срещу злополука. Стажантите с увреждания могат да получат допълнителна финансова помощ към основната стипендия.

Желаещите да участват трябва да попълнят онлайн заявление, след което да изпратят кандидатурата си с препоръчана поща преди изтичане на крайния срок за кандидатстване. Повече информация за стажантската програма на Европейската комисия ще откриете на

http://ec.europa.eu/stages/how/how_en.htm

 

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход