2015-09-09

До 1 октомври може да се кандидатства за Наградата на ЕС за културно наследство

 

europa_nostra_internationaal_logo.jpg

 

Срок: 1 октомври 2015 г.

До 1-ви октомври е отворена процедурата за кандидатстване за Наградата на Европейския съюз за културно наследство, "Europa Nostra". Наградата е едно от най-престижните отличия в сферата на културното наследство. Връчва се съвместно от ЕС и Международната организация "Europa Nostra" в рамките на програма "Творческа Европа" .

Призът популяризира уменията и отдадеността на архитекти, експерти по културно наследство, доброволци, училища, местни общности, медии и притежатели на културни ценности.
Награди се присъждат за изключителни постижения в следните четири категории:
Консервация – за значими проекти в областта на консервацията и адаптирането на културно наследство;
Проучване – за изследователски проекти, които имат осезаем ефект за опазването и популяризирането на културното наследство в Европа;
Отдадена работа – за отделни личности или организации с доказан принос в областта на опазването и популяризирането на културното наследство на Европа;
Образование, обучение и повишаване на обществената осведоменост – за успешни образователни инициативи в областта на материалното и нематериалното културно наследство.

През 2016 г. ще бъдат отличени до 30 проекта и инициативи, а до 7 проекта ще получат голяма награда на стойност 10 хиляди евро. Чрез електронно гласуване ще бъде определен носителят на Наградата на публиката.
Всички лауреати ще бъдат представени по време на специална церемония в Мадрид, Испания, през 2016 г.
Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври 2015 г.
Повече информация и указания за кандидатстване може да намерите на http://www.europanostra.org/apply-for-an-award-2016/

Сайта се поддържа чрез WebBuilder
Вход